Chris van de Vijfeijke

Instructeur van de jeugd Percussie groep L'Union

 

Chris is geboren op 18 januari 1971 te Bladel. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste trommel, waar het allemaal mee begon. Later werd die trommel een drumstel en na een langdurig lidmaatschap van de plaatselijke drumband, het spelen in diverse (school)bands en het VWO, was de stap naar het conservatorium dan ook een logisch gevolg.

In 1996 studeerde hij af aan het conservatorium van Rotterdam in de richting Drums Lichte Muziek. Hij ontving een diploma voor zowel Docerend Musicus als Uitvoerend Musicus.

Sindsdien geeft hij les aan vele leerlingen in zijn eigen drumschool, uiteenlopend van jong tot oud en van beginners tot (ver)gevorderden. Zijn vooruitstrevende manier van lesgeven (hij maakt gretig gebruik van moderne leermiddelen als internet, dvd’s, elektronica en computers), blijkt leerlingen erg aan te spreken. ‘Drumles op maat’ is een goede omschrijving van de lessen: leerlingen geven aan wat ze willen leren en Chris speelt daar op in. Theorie wordt op een speelse manier met de praktijk verweven. Naast de drums heeft Chris zich ook bekwaamd in het spelen van piano en basgitaar, zodat samenspel in de lessen uitgebreid aan bod komt.
Bij ‘Drumschool Chris van de Vijfeijke’ werken op dit moment vijf docenten: Bas Soetens, Luuk Adams, Nils van der Slikke, Rob van Barschot en Chris zelf; allen professioneel opgeleid.

Als uitvoerend musicus heeft Chris op veel vlakken ervaring. Hij heeft in talloze bands gespeeld, in muziekstijl uiteenlopend van jazz tot latin en van pop tot rock. Ook heeft hij ervaring met cd-, radio- en televisieopnames. Momenteel speelt en valt hij regelmatig in bij diverse professionele bands.

Overige activiteiten waar Chris zich mee bezig houdt:

- Teambuilding: het verzorgen van slagwerkworkshops voor zowel bedrijven als particulieren, waarbij hij groepen kan vermaken van 10 tot 40 personen.
- Muziek uit Niks: een theatervoorstelling voor basisscholen met collega Paul van der Heijden.
- www.ffpauzeindeklas.nl: website voor basisscholen om even ter ontspanning iets leuks te doen tussen twee lessen in op gebied van o.a. dans en muziek.