Frank brouwers

Dirigent van het jeugdorkest

Frank Brouwers

Frank Brouwers is geboren op 5 april 1991 te Bergeijk en heeft zich momenteel gevestigd in Oisterwijk. Hij studeerde leraar biologie 1e graad en leraar speciaal onderwijs 1e graad aan Fontys Hogescholen te ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Hiermee behaalde hij twee mastertitels.
Daarnaast volgde hij contractonderwijs klarinet aan het conservatorium te Tilburg bij Geert Baeckelandt. Ook volgde hij de basisopleiding tot dirigent aan Kunstbalie te Tilburg bij Jan Bosveld en Hans Pastoor.

Gedurende zijn studies heeft hij lessen en masterclasses gevolgd bij Ellen van Bavel, Miranda Dijkstra, Chris Derikx, Marco van Dulmen, Roeland Hendrikx, Frans de Jong, Oscar Ramspek, Sander Teepen, Harrie Troquet, Kris Vuylsteke en Ine Worm.

Momenteel is hij werkzaam als docent biologie bovenbouw vwo, co√∂rdinator bovenbouw havo en decaan havo/vwo op het Rodenborch-College te Rosmalen en schrijft hij voor het loopbaanblad DecaZine. Daarnaast dirigeert hij de opleidingsorkesten van Echo der Kempen Bergeijk, L’Union Bladel en Asterius Oisterwijk. Ook is hij betrokken bij ZomerOrkest Nederland waar hij eerder al concertmeester en orkestchef was.