Jeugdorkest

betreft

info

repetitieavond

vrijdag

repetitietijden

18.45 uur

19.45 uur

locatie

Den Herd, Bladel

dirigent

Frank Brouwers


Het jeugdorkest van Harmonie L'union bestaat uit ongeveer 40 leden

Het orkest is een afspiegeling van het groot orkest met verschillende instrumenten zoals saxofoons, dwarsfluiten, hoorns, klarinetten, baritons, trombones, trompetten, hobo's en slagwerkers. Dit opleidingsorkest werd in 1973 opgericht. Iedere vrijdagavond repeteert het jeugdorkest van 18.45 tot 20.00 uur en speelt dan zeer uitlopende muziekstukken.Elk jaar wordt er een jaarprogramma gemaakt. Vaste optredens zijn het deelnemen aan het carnavalsconcert en het zomeravondconcert. Het jeugdorkest neemt ook deel aan serenades als het inhalen van st.Nicolaas en de aubade op Koninginnedag .

Bij het jeugdorkest ligt de nadruk op het vooral beter (samen) leren muziceren. Leden worden voorbereid op het doorstromen naar het groot harmonie orkest.

Leden van het jeugdorkest hebben minimaal diploma A. Nadat ze zijn doorgestroomd naar het groot orkest (vanaf diploma B of C) blijven ze nog lid van dit geweldig orkest.26 oktober 2008 heeft ons Jeugdorkest het Nationaal KNFM Festival voor opleidingsorkest in Loon op Zand gewonnen.
Het jeugdorkest = onze toekomst...